На території Велицької громади, що на Ковельщині, град знищив 558 гектарів поля.

Читайте також: Потоп забрав ціле селище під воду (відео)

Віктор Козак, голова Ковельської райдержадміністрації, голова районної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, зазначив, що загальна сума збитків становить п'ять мільйонів гривень. Загалом йдеться про понад 150 господарств, серед них є три великі господарства й одноосібники. Про це він розповів у програмі "Тема дня" на UA:Волинь. 

Із слів голови, постраждав лише один район, тому сподіватися на допомогу від держави не варто. 

Читайте також: У Луцьку на дорозі утворюється озеро

"Щоби оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня, мало б постраждати більше 60 % від території. Оскільки загальна територія – 9,5 тисяч гектарів, а фактично постраждали тільки 325 га, цього зробити теж не можна. Ми будемо звертатися з листами до ОДА і облради. Оскільки відшкодування не може відбутися ні з районного бюджету, ні з бюджету ОТГ. Вирішення проблеми може бути тільки в площині облради. Треба розробити спеціальну програму, передати її на затвердження сесії облради, думаю, депутати ухвалять виважене рішення", – пояснив він. 

Зі слів Віктора Козака, поки що не відомо, про яку суму відшкодування йтиметься: 100 % кожному господарству чи будуть інші цифри. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook