Чи можна здавати «євробляхи» в Україні на розбирання? Цим питанням досить часто задаються власники автомобілів на єврономер, або ті, хто займається «приганянням» машин з країн Європи.

Читайте також: «Євробляхерам» розповіли, чи будуть їх штрафувати митники після інформації від страхової в разі ДТП

Які санкції загрожують тому, хто хоче здати своє авто на розбирання, і про суми штрафів розповіли на Facebook-сторінці «АвтоЄвроСила».

Перше, що потрібно знати, це митний режим. Якщо авто ввозили особисто ви в митному режимі транзит чи на тимчасове ввезення (консульський облік), ризикувати не варто. Адже здавши «євробляху« на розбирання, можна від 15 листопада 2021 року отримати митний штраф у розмірі 170 тисяч грн.

Якщо навіть ви особисто не ввозили авто, але купували страховку на автомобіль, то інформація зі страхової компанії про те, що ви експлуатуєте автомобіль на іноземних номерах, може бути передана до митних органів. Тому, після закінчення строку на розмитнення, 15.11.21 року, митниця може викликати вас для уточнення інформації, з якою метою ви купували страховку та може скласти протокол на 170 тисяч грн.

Якщо ви на «євроблясі» мали штрафи за порушення правил дорожнього руху або були у ДТП, авто теж не варто здавати на розбирання. В цьому випадку поліція передала про вас інформацію на митницю як особу, яка експлуатувала такий автомобіль. Тому якщо ви його не розмитните чи не вивезете в строк до 15.11.21 року, митниця може виписати штраф у розмірі 170 тисяч грн.

Читайте також: Начальник відділу Держприкордонслужби на Волині за гроші «допомагав» завозити євробляхи в Україну (відео)

Якщо ж автомобіль ввезений «на верблюда» або «по повітрю», на ньому немає штрафів та страхового поліса – здавати на розбирання можна без зайвих переживань.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook