Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко має чимало важливих питань, зокрема і вирішити ряд резонансних проблем. Одніє з таких є діяльність на теренах області нелегального алкокартелю депутата Луцької міськради, голови фракції БПП "Солідарність" Петра Нестерука.

Читайте також: Як працює алкокартель керівника луцької "Солідарності" Петра Нестерука

Бізнес обранця громади ТОВ "Полісся-Трейд" не один рік приносить мільйонні статки його родині і водночас горе багатьом волинянам, чиї родичі хворіють на алкоголізм. Петро Нестерук за підтримки чиновниці ДФС із сумнівною репутацією Наталією Єловою та окремих корумпованих працівників СБУ, багато років веде торгівлю контрафактним алкоголем без сплати акцизного збору. Зокрема, "шмурдяк" розповсюджується через мережу магазинів "Гроно", магазини "Зодіак" у Володимирі-Волинському та Устилузі через свого кума Романа Гука. Окрім того, депутат налагодив продаж спиртних напоїв до Польщі за "тіньовою схемою".

У підсумку керівник фракції президентської БПП "Солідарності" не сплачує податків на десятки мільйонів гривень і має шалені гроші для розкішного життя. Свідчення працівників дотичних до бізнесу самого депутата і працівників ДФС у яких були просто сковані руки - Петра Нестерука прикривав колишній губернатор Волині Володимир Гунчик. 

Завдяки журналістським розслідуванням та зусиллям депутатів Волинської облради, алкокартелем "Петі-наливайки" все ж зацікавились у ДФС. Щоправда, горе-обранець не допустив фіскальну службу до перевірки документів ТОВ "Полісся-Трейд", незважаючи на наявність у представників ДФС усіх необхідних дозволів. В той же день його помітили на прийомі у Володимира Гунчика, куди він побіг скаржитися на податківців, а сам у Facebook почав скиглити про нібито політичні переслідування замість співпраці з правоохоронцями.

Читайте також: Волинський депутат замість співпраці з правоохоронцями скиглить про політичні переслідування

Такий супротив розв'язав руки ДФС і, згідно чинного законодавства, дозволив фахівцям управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області підготувати всі необхідні документи з проханням до суду застосувати передбачену у таких випадках процедуру арешту рахунків суб'єкта господарювання, який не допустив проведення фактичної перевірки.

Тепер Петро Нестерук залишився без підтримки однопартійця-губернатора Володимира Гунчика. Олександр Савченко, як людина, яка хоче навести нарешті лад у області і подолати у тому числі партійно-корупційну лінію, яку так довго вибудовував його попередник. Новий голова ОДА має відповідально підійти до вирішення питання нелегального алкогольного бізнесу депутата і довести справу до логічного завершення. Петро Нестерук має отримати справедливе покарання за шкоду, яку він завдав державі. 

Читайте також: Історія одного депутата: від "розливайки" до власника готелів і яхт

Сподіваємось, що Олександр Савченко не покриватиме Петра Нестерука, як це робив Володимир Гунчик, і посприяє прозорому й законному процесу розслідування роботи алкокартеля. Губернатор має поставити крапку у даній справі, продемонструвавши усім підприємцям і депутатам, що на Волині перед законом рівні усі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter