Кабінет Міністрів України вчетверте переніс дату кінця карантину. Тепер він триватиме щонайменше до 22 червня, і українців закономірно цікавить питання – чи закінчиться карантин у перший місяць літа і чи продовжать його надалі.

Читайте також: У місті на Волині померли матір та син інфіковані коронавірусом

Очільник міністерства охорони здоров'я Максим Степанов на засіданні уряду нагадав, що Україна запровадила 5 етапів виходу з карантину. З 22 травня стартує другий етап, а наступні розпочинатимуться через кожні 10 днів, повідомляє 24 канал.

Тобто, якщо епідемічна ситуація сприятиме, на початку червня почнеться третій етап виходу з карантину, а вже до 22 червня Україна зможе і зовсім вийти з карантину. Однак варто підкреслити: усе залежатиме від ситуації з поширенням коронавірусу, навантаженості лікарень та кількості важких пацієнтів.

Тривалість карантину: що кажуть у МОЗ

У Міністерстві охорони здоров'я позитивно оцінили, що карантин в Україні триватиме до 22 червня. Але він уже буде адаптивним, з пом'якшувальними заходами. 

Читайте також: На Волині за останню добу семеро медиків захворіло коронавірусом

Заступник міністра охорони здоров’я та головний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що наразі українська влада відслідковує динаміку в Польщі, де сценарій є найбільш схожим до українського.

"Ми – схожі за кількістю тестувань, тому ми будемо перебувати на плато. Та ми не можемо враховувати сезонність. Ми не розуміємо, як буде поводитися вірус влітку в наших умовах", – заявив головний санітарний лікар.

Відтак за контролем ситуації вирішуватимуть – чи продовжувати карантин і на липень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook