Багато людей, які намагаються схуднути, починають шукати способи зменшити кількість споживаних калорій. Однак у багатьох випадках вони зосереджуються лише на тому, що вони їдять, а не на тому, як вони їдять. 

Читайте також: "Протести під під'їздом": дружину інфікованого короновірусом українця відправлять на карантин

Деякі дослідження показують, що швидкість, з якою ви їсте, пов’язана зі збільшенням ваги. Однією з можливих причин цього може бути в тому, що повільне споживання їжі спонукає вас почуватися ситими раніше. Також це збільшує кількість випитої води та розширення шлунку. Це впливає на біологічний процес, який визначає, скільки їжі споживає людина. Про це повідомляє "Моє здоров'я".

Гормони ситості. Гормональна реакція, яка повідомляє про ситість, повільна, тому повільне споживання їжі допомагає визначати ситість у потрібний час.

Надто швидке споживання їжі перешкоджає належному функціонуванню біологічного механізму, який дає змогу знати, коли ви наїлися.

Ця інформація регулюється низкою гормонів, головним з яких є холецистокінін. Коли ви їсте, починається процес, який повідомляє мозку, що ви вже ситі.

Усвідомлюючи це почуття, ви можете припинити їсти продукти, які вам не потрібні, оскільки задоволені ваші харчові потреби. Однак для активації цього механізму потрібен час. Таким чином, якщо ви їсте занадто швидко, ви, можливо, з’їсте більше їжі, ніж потрібно.

Доведено, що надто швидке споживання їжі зменшує сегрегацію гормонів, які свідчать про ситість.

Читайте також: Повідомили, коли в Україні запрацює електронний лікарняний

Дослідження взаємозв’язку між швидкістю споживання їжі та збільшенням ваги. Кілька досліджень продемонстрували, що повільніше споживання їжі може значно зменшити кількість їжі, яку ви їсте.

Одне таке дослідження було проведене серед невеликої групи учасників, яка включала людей з нормальною вагою та людей, які страждають на ожиріння або зайву вагу. Усім було надано можливість їсти спокійно та за умов, які дозволяли їм робити це повільно. У другому випадку їх попросили їсти швидко.

Результати показали, що всі учасники споживали менше їжі, коли їли повільно і відчували менше голоду пізніше в порівнянні з тим, коли їли швидше.

Що ви можете зробити, щоб зменшити швидкість споживання їжі?

Усі страви, які їдять менше ніж за 20 хвилин, вважаються занадто швидкими, незалежно від того, що ви їсте.

Нижче ми поділимось порадами, які допоможуть вам їсти повільніше:

Місце, де ви їсте, має важливе значення. Воно має бути спокійним, з невимушеною атмосферою. Професіонали радять не їсти перед телевізором, оскільки це може відволікти вашу увагу і несвідомо змусити їсти швидше.

Читайте також: Скалецька повідомила, як в Україні будуть вводити карантин

Ви повинні жувати 20-25 разів за укус. Зробіть так, спробуйте визначити інгредієнти, які ви їсте.

Використовуйте столові прилади, навіть для піци або бутербродів.

Їжа разом з іншими людьми допомагає вам спілкуватися, а також їсти повільніше.

Нарешті, пам’ятайте, що ви повинні виробити хороші харчові звички, щоб залишатися здоровими. Не тільки тип їжі, яку ви їсте, відіграє вирішальну роль, але і ваш режим та звички, серед яких і швидкість споживання їжі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook