Два тижні тому Мінекономіки підписало Меморандум з учасниками ринку щодо граничних обсягів експорту пшениці. Усе заради того, аби на час карантину хліба в Україні вистачило усім.

Читайте також: Зростання інфляції та безробіття: які показники Кабмін заклав в оновленому держбюджеті

Запасів зерна буде удвічі більше, ніж минулого року. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства з посиланням на очільника міністерства Ігоря Петрашка.

"Забезпеченість пшеницею і хлібом – важливе питання, яке турбує українців. Станом на найнижчу точку, тобто до того, як почне надходити збіжжя з нового врожаю, у нас буде 3 мільйони тонн пшениці – у 2 рази більше, ніж торік, що повністю забезпечить нам продовольчу безпеку. Тому ніякого дефіциту хліба не буде", –  зазначив міністр економіки Ігор Петрашко.

Читайте також: У поліції пояснили чи треба водіям одягати маску в приватному авто

Міністр також зауважив, що три тижні тому був ріст цін за певними товарними позиціями, який вдалося зупинити. Загалом, останні 10 днів ціни не зростали.

Як повідомляють у Мінекономіки, наразі ведуть активний щоденний моніторинг цін на продукти. Виробників, дистриб’юторів та торгові мережі залучають до діалогу.

"Наразі внутрішній продовольчий ринок наповнений усіма категоріями товарів, а цінова ситуація є стабільною і контрольованою", – кажуть в мінекономіки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook