23 березня регіони України закриваються на локдаун. Суворі карантинні обмеження вже діють у Києві та восьми областях. Столиця, до слова, очолює список кількості хворих на коронавірус за добу. І ця ситуація із захворюваністю по Києву в цілому репрезентує середньостатистичну ситуацію по країні.

Читайте також: Українців з "червоних" зон зобов'язали ходити у масках на вулиці: постанова уряду

Чи може запровадження жорсткого карантину в областях і містах вплинути на подальший виїзд українців за кордон? Чи не закриють свої кордони для нас інші країни? Відповідь на це питання озвучив голова Секретаріату Громадської ради при Міністерстві цифрової трансформації Олександр Явтушенко, пише Styler.

"Як повідомляють мої джерела в Олександрівській та інших лікарнях Києва, вже майже немає ліжок, пацієнтів з інших відділень масово виписують, аби звільнити місця для "ковідних" хворих, а вакцинація мало того, що просувається дуже повільно, так і з подачі зацікавлених політиків серед населення культивується недовіра до існуючої вакцини", − говорить експерт.

У контексті цих подій постає логічне питання: чи не зачинять інші країни свої кордони для українців?

"Незабаром травневі свята і наші громадяни ще більше намагатимуться сховатися від депресивних буднів пандемії у теплих Арабських Еміратах, Єгипті та Туреччині. Окрім цього, світом шириться тенденція запровадження так званих "ковідних паспортів", які стануть зеленим світлом для подорожуючих в усьому світі", − каже він.

А от Україна лише розробляє концепцію паспорту вакцинації та його форми, тож отримати такий документ вже наступного тижня, навіть якщо ви змогли вакцинуватися, на сьогодні неможливо.

Читайте також: В Україні значно посилили карантин у "червоних" зонах: що змінилося

"Мої друзі-дипломати повідомляють, що на сьогодні у країн, які відкриті для туристів з України, немає намірів посилювати обмеження, оскільки це може негативно вплинути на туристичну галузь, яка і так сильно страждає через пандемію.

Таким чином, незважаючи на нову хвилю пандемії в Україні та світі, класичні та звичні курорти Єгипту і Туреччини найближчим часом, скоріш за все, не змінять своїх вимог, і за наявності негативного результату ПЛР-тесту українці зможуть полетіти на відпочинок", − резюмував Явтушенко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook