Вчені університету Вісконсіна в Мадісоне (США) прийшли до висновку, що через глобальне потепління люди все частіше будуть користуватися кондиціонерами, що, в свою чергу, призведе до збільшення рівня забруднення повітря. За оцінками дослідників, це значно підвищить ризик передчасної смерті.

Читайте також: На Волині у серпні можливі смерчі

Про це повідомляє видання Science Alert.

Як пишуть фахівці, використання систем кондиціонування повітря посилить навантаження на енергетичну промисловість, що, в свою чергу, призведе до підвищення викидів в атмосферу газів і аерозолів.

Так, підвищення температури повітря на 3,5 градуса Цельсія збільшує попит на електроенергію майже на 30 відсотків. Результати комп'ютерного моделювання показали, що до 2050 року споживання електроенергії в США може потроїтися, що стане причиною додаткових 600 смертей щорічно.

Читайте також: У квартирах українців розмножується смертельний вірус, перші жертви вже є

На думку дослідників, забруднення повітря можна зменшити, якщо використовувати поновлювані джерела енергії. У жовтні 2017 року фахівці з США опублікували доповідь в медичному журналі Lancet, згідно з яким забруднення навколишнього середовища, в тому числі води і повітря, забирає більше життів, ніж війни, насильство, хвороби, голод або стихійні лиха.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter