У напівсвятковий робочий вівторок виконавчий комітет Львівської міськради зібрався на позачергове термінове засідання, де таємно ухвалив рішення про підвищення вартості проїзду у львівських трамваях та тролейбусах. Частині депутатів міськради почали надходити смс-сповіщення про неочікуваний розгляд питання тоді, коли засідання вже тривало, повідомляє "Львів.депо".

Читайте також: Маршрутки, як атракціон на виживання: на чому доводиться їздити лучанам

Очевидно, такими діями у міського голови Львова Андрія Садового намагались уникнути скандалу. Рішення про підвищення вартості проїзду мотивували тим, що місто закупить нові трамваї та тролейбуси, тому, мовляв, вартість проїзду і повинна зрости. Сам же Садовий на злощасне засідання виконкому не прийшов.

Незважаючи на це, з метою забезпечення соціального захисту малозабезпечених та соціально незахищених верств населення депутати Львівської міської ради добились безкоштовного проїзду для дітей. 

Читайте також: Автобус "Богдан", який привіз мітингарів до Луцькради, врізався в знак через відмову гальм

Нагадаємо, що у Луцьку теж збираються підняти ціни на проїзд, проте чинна влада  організовує на цю тему громадські обговорення, тобто виносить на загал задля прозорості процесу.

Проте, псевдо-експерт громадської організації "Волинський Центр Розвитку Урядування" Сергій Григоренко розповів в інтерв’ю "Волинь24",що підвищення ціни на проїзд у Луцьку теж відбувається таємно:

"Зараз це відбувається "з-під поли", – брехливо запевнив громадський активіст.

Зазначимо, що востаннє вартість проїзду у луцьких маршрутках піднімали саме Сергій Григоренко, Юрій Моклиця і Тарас Яковлев, коли були заступниками міського голови.

Зараз же про підвищення цін на проїзд у маршрутках обговорюють спільно з лучанами, а не роблять це так, як влада у Львові – таємно від депутатів меншості та громадян.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter