Сільська медицина зараз переживає не найкращі часи. Як правило, приміщення давно вже потребують ремонтів, відсутнє сучасне медичне обладнання, не завжди в наявності навіть найнеобхідніші ліки, проблеми з опаленням в зимовий період.

Читайте також: На Старовижівщині добудовують три нових освітніх заклади

Про інформує "УКРОП Волинь".

Передбачаючи те, що в майбутньому управляти первинним рівнем медицини та дбати про його розвиток повинні самі місцеві громади, в той же час держава не поспішає активно запроваджувати відповідну нормативну базу. От і виходить, що на розвиток сільської медицини коштів передбачається недостатньо, а громади не завжди мають змогу надати відповідну допомогу, адже ці зовсім інші бюджетні стосунки.

Деякі громади, не сподіваючись на допомогу від держави власними силами та коштом беруться за впровадження медичної реформи на селі. Сільський ФАП у селі Брониця, що у Камінь-Каширському районі без перебільшення можна назвати чи не найкращим на Волині.

 

 

 

Очільник громади Петро Кошелюк розповідає, що вони не стали чекати втілення медичної реформи і взялися за реконструкцію місцевого ФАПу самостійно. Для таких потреб витрати 70 тисяч, з яких 25 тисяч зібрала громада, всі роботи проводили власними силами.

Читайте також: У селі на Волині зробили стадіон за сім мільйонів гривень

Ірина Констанкевич, яка щотижня буває у селах волинського Полісся, була вражена побаченим. Просторі кімнати, сучасний ремонт, окремі кабінети для прийому хворих, вакцинації дітей, кабінет фізпроцедур. Долучився до хорошої справи і фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" подарувавши на потреби ФАПУ холодильник, ноутбук та принтер.

 

 

 

"Ви яскаривий приклад того, як потрібно працювати на місцях. Буваючи у багатьох селах, мені доводилося бачити різне, а те, що змогли зробити ви, направду вражає. Такій ініціативній громаді завжди хочеться допомагати", – зауважила Ірина Констанкевич.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter