Молитви на Гаранта, порвані плакати, або у парк не можна – режимний об'єкт. На Рівненщині побував Петро Порошенко. Як зустріли рівняни головнокомандувача, що хотіли запитати і кого з відомих артистів задіяв у своїх агітаціях Президент України.

Читайте також: "Головний клоун на арені": як в мережі відреагували на приїзд Порошенка в Рівне

Ранок 18 березня у рівнян розпочався незвично, бо ж в один момент міський будинок культури, і територія навколо нього у радіусі 10-15 метрів стала режимним об'єктом. Велика кількість правоохоронців та представників нацгвардії і муху не пропускали, не те, щоб журналістів.

Прибуде не просто особа під охороною, а сам Гарант Конституції, і саме 18 березня у Петра Порошенка почесна місія у Рівному – провести Раду регіонального розвитку. Проте, звичайним рівнянам до цієї події, здається, байдуже, їх хвилює інше.

На раду регіонального розвитку можна було потрапити лише за запрошеннями, їх отримали окремі держслужбовці, освітяни, медики, учасники АТО, а також священнослужителі.

Читайте також: Поліція і тітушки побили чоловіка на мітингу Порошенка за висловлення своєї позиції (відео)

Рада регіонального розвитку, яку мав провести Президент України мала б розпочатися о 14 годині, проте о пів на другу Петро Порошенко запланував зустріч в іншому куточку Рівненщини – у невеликому селищі Млинів. І поки запрошені чекали його у будинку культури, він дякував млинівчанам за те, що прийшли, за те, що підтримують. "Як це буденно, як це звично, скільки раз це бачила земля" – ні, це не слова з пісні про нещасливе кохання, це історія про те, як на зустріч з Порошенком звозять бюджетників. А ось за це Гарант Конституції чомусь млинівчанам не подякував.

Тим часом у Рівному очікують Петра Порошенка – ставлять сцену, агітатори роздають відповідну символіку.Окрім цього правоохоронцям до приїзду Петра Порошенка необхідно було "прочистити" місто, а також поставити металодетектори, і прослідкувати, аби перші ряди заполонили лише прихильники Президента.

А взагалі, в щасливі списки може потрапити кожен охочий, так-так, кожен, звісно, якщо він затятий прихильник Петра Порошенка, агітував за нього, наприклад, роздавав листівки, збирав підписи, і особисті дані виборців, а ще – якщо працюватиме на виборчих дільницях. Журналістам теж дали волю, мовляв знімайте де вам заманеться, а ось в перші ряди вам зась.

Поки Гарант повертається з Млинівщини гвинтокрилами, так, двома гвинтокрилами, рівнян розігрівають музичними номерами. І тут, здається, стає зрозумілим, чому Петро Порошенко величає себе народним Президентом, мабуть, тому, що у своїй передвиборній кампанії використовує за народні гроші народних артистів, які навіть зі сцени агітували за нинішнього Гаранта Конституції.

Зустріч мала б розпочатися о 16.30, проте минуло близько півтори години як рівняни нарешті дочекалися Петра Порошенка. Доки Гарант розповідав жителям Рівненщини, які вони красиві, і як їх багато, і чому потрібно голосувати саме нього, позаду натовпу стояли ті, кого у перші ряди не допускали, ті, хто готував запитання, та не мав змоги їх поставити, ці ж люди помітили у натовпі чимало підозрілих осіб.

Та привернути увагу Президента й водночас кандидата у Президенти активістам не вдалося, заготовлені плакати із запитаннями невідомі особи вирвали з рук і порвали. Тож чимало питань після приїду Порошенка на Рівненщину лишилися без відповідей, коли відповість на них сам Гарант і чи відповість взагалі залежить лише від нас, і від нашого вибору.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook