У Чернівецькій області суд повернув контрабандистам цигарок дельтаплан, який у них конфіскували прикордонники.

Читайте також: Двоє українців незаконно переправляли мігрантів до Італії

Про це повідомляє zaxid.net.

У місті Герца Чернівецької області суд повернув контрабандистам дельтаплан, яким вони намагались переправити партію курива до Румунії. Сам мотодельтаплан, як і цигарки, у контрабандистів раніше конфіскували прикордонники.

В кінці травня 2018 року прикордонники Чернівецького прикордонного загону затримали мотодельтаплан, який повітряним шляхом переміщував з України до Румунії чергову партію тютюнових виробів.

Читайте також: На дельтаплані: у Словаччині двоє українців переправляли нелегалів до ЄС

Їх затримали "на гарячому" разом з транспортом та партією тютюну. Прикордонники Склали відповідні протоколи і передали документи до суду міста Герца

"Але Герцаївський суд після відповідної апеляції (справу вела суддя Козловська Л. Д.) приймає рішення про повернення мотодельтаплана в "натруджені" руки тих самих контрабандистів, замість того, щоб конфіскувати на користь держави затриманий транспорт при незаконному перетині державного кордону України" – розповів Юрій Ковалець.

Цю інформацію підтвердив начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко.

"Прикро, що прикордонники докладають максимум зусиль, щоби затримати протиправні елементи, але те, що мало би бути утримане на користь держави, повертається назад. Тим паче, тоді дельтаплан разом з людьми було затримано "на гарячому", було видно, що все було ретельно підготовано", – прокоментував він ситуацію виданню "Молодий буковинець".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter