Зараз у Луцьку працюють два соціальних контейнери − на вулиці Яровиця та поряд зі ЦНАПом по вулиці Лесі Українки.

Читайте також: У Луцьку відновили курси із самооборони для жінок

Про це розповів координатор проєкту Микола Малий, пише Суспільне.

20 волонтерів працюють у програмі "Соціальні контейнери Луцька". У час карантину кількість людей, які потребують допомоги, збільшилась. Речі, які приносять лучани, швидко знаходять нових власників, каже координатор. Зараз є потреба у теплому одязі, взутті і ковдрах. Щозими їх передають безхатькам.

Вживаних речей приносять багато, тому у планах – встановлення третього контейнера, каже координатор проєкту Микола Малий. Щотижня речі збирають і відвозять в орендоване приміщення, де облаштували склад.

Тетяна Русенко приходить допомагати на склад щодня. Каже: після смерті батьків виховує п’ятеро дітей, що таке скрута – знає.

Працює волонтеркою проєкт багатодітна мама – Наталія Ващук. Жінка приїжджає з села Кисилин Локачинського району. У Луцьку допомагає сортувати речі, в рідному селі опікується одинокими, малозабезпеченими і тими односельцями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Частину речей відправляють у села. Чоловічий одяг і взуття запаковують бійцям на схід, каже координатор проєкту Микола Малий. Волонтерка Оксана Хотеєнко в проєкті 3 роки. Говорить: відколи син став військовим, почала шукати можливість відправляти захисникам в зону ООС робочий одяг.

Читайте також: Від переохолодження та отруєння алкоголем помер волинянин

Склад, де нужденні можуть безплатно взяти потрібні речі розташований у Луцьку за адресою: проспект Перемоги, 14.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook