Нещодавно ми святкували День матері, який припадає на другу неділю травня і в 2020 році випадає на 10 травня.

Читайте також: Зеленський анонсував два нових державних свята в Україні

А тепер наближається чергове сімейне свято – День батька-2020. А значить, в українців є привід привітати найближчу і найріднішу людину. Цього разу вшановуємо тата – главу сім'ї, добувача, годувальника, вихователя і доброго друга для своїх дітей і дружини, пише Сьогодні.

Коли відзначається День батька у 2020 році

День батька – молоде свято, яке в Україні почало відзначатися на офіційному рівні лише рік тому.

Нове державне свято День батька, починаючи з 2019 року, відзначається в Україні у третю неділю червня. І у 2020 році ця дата припадає на 21 червня.

Читайте також: Коли Вознесіння Господнє 2020: названо дату

День батька в Україні: значення свята

День батька в Україні, правда, на неофіційному рівні відзначався і раніше – в третю неділю червня, а також у третю неділю вересня.

А ось у 2019 році Кабінет Міністрів України схвалив проєкт указу президента і затвердив нове офіційне свято – День батька, яке вийшло в нашій країні на державний рівень. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 8 травня.

В Україні свято було затверджене з метою створення і розвитку сприятливих умов зі зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у виховному процесі дітей, а також сприяння популяризації сімейного способу життя, формування відповідального батьківства та материнства.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook