Як показало одне з недавно проведених наукових досліджень, денний сон збільшує ризики виникнення старечого недоумства. Експеримент провели вчені Університету Вашингтона, в США.

Читайте також: Психолог розповів, як не терпіти у стосунках те, що не подобається

Про це пише Newsyou.

До недавна фахівці заявляли, що денний сон здатний відновити витрачену енергію і повернути організму бадьорість. Деякі експерти навіть пропонували в зв'язку з цим ввести компаніям півгодинний відпочинок під час робочого дня, проте останні дослідження довели, що денний сон збільшує небезпеку розвитку старечих видів слабоумства. Всьому виною підвищена кількість в мозку у любителів денного відпочинку тау-білків, які формують характерні скупчення і провідні до деменції.

Читайте також: Продукти, які краще не вживати разом з кавою

У проведеному дослідженні брали участь більше 100 людей похилого віку. Експеримент показав, що до плутанини свідомості, втрати пам'яті і збільшеній кількості тау-білків веде нестача якісного сну. При цьому вчені відзначили, що організму людини в першу чергу необхідний повільний сон, кількість якого знижується в процесі старіння. У чоловіків цей процес починається після 35, а у жінок після 50 років.

Як пояснили вчені, у людей, що володіють великою кількістю цих білків, з тривалістю сну не було проблем, проте вони спали більше днем, а не вночі. Як наслідок вони недоодержували саме високоякісного сну. Таким чином було встановлено, що на стан здоров'я впливає в першу чергу не тривалість відпочинку, а обсяг повільної фази.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter