Правоохоронці затримали 4 осіб, серед яких депутат однієї з сільських рад регіону, за підозрою в організації каналу постачання та розповсюдження наркотичних засобів на території Житомира та області.

Читайте також: В Україні заборонили популярний препарат для вагітних

 Про це повідомляє прес-служба поліції Житомирської області.

За наявною інформацією, члени групи займались як виготовленням, так і збутом опію ацетильованого. У ході документування злочинної діяльності групи встановлено та зафіксовано неодноразові факти продажу особливо небезпечного наркотичного засобу.

Двох з фігурантів групи, 32-річну жінку та 43-річного чоловіка, поліцейські затримали в обласному центрі відразу після реалізації чергової партії наркотичної сировини вагою близько 1,5 кг і вартістю, за цінами чорного ринку, близько 10 тисяч гривень.

Читайте також: П’ять медичних препаратів, які заборонили в Україні за останніх два місяці

Інших двох підозрюваних, 54-річного організатора та 69-річного депутата сільської ради, затримали у Черняхівському районі того ж дня.

У ході подальших дій проведено 5 обшуків за місцями проживання членів групи, у ході яких викрито місце виготовлення та розповсюдження ацетильованого опію. Загалом вилучено 1,5 кг макової соломи, 5 л опію екстракційного, 3 л розчинника, інші інгрідієнти для виготовлення наркотичних засобів, мобільні телефони, електронні ваги, гроші в іноземній валюті і гривнях, а також два автомобілі Volkswagen та Suzuki.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter