Депутати обласної ради направлять звернення Верховній Раді, Кабміну, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, а також Міністерству економічного розвитку та торгівлі з вимогою не розпочинати приватизацію підприємства. Така реакція викликана через занепокоєння ситуацією щодо ДП "Волиньторф".

Читайте також: Чому одне з найуспішніших держпідприємств Волині хочуть віддати у приватні руки

Про це йшлося під час сесії Волинської обласної ради 26 вересня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

ДП "Волиньторф" перебуває в переліку державних підприємств великої та малої приватизації. Це, попри те, що підприємство не є збитковим. Так, минулого року "Волиньторф" виробило більше 130 тисяч тонн торфового палива, що складає 60% всієї торфопродукції в Україні. На підприємстві працевлаштовано 450 осіб із середньомісячною зарплатою розміром 10 тисяч гривень.

Читайте також: Назвали волинські підприємтсва, які найбільше псують повітря

"Приватизація ДП "Волиньторф" є недоцільною і передчасною. У разі приватизації підприємства в районі буде створено приватного монополіста, адже іншої альтернативи джерела опалення немає. Однозначно буде підвищена ціна на продукцію, що негативно відіб'ється на місцевих бюджетах. Державний бюджет не отримуватиме 75% дивідендів чистого прибутку, які сплачують державні підприємства. Також це негативно позначиться на розвитку промисловості району. Підприємства працюють у вкрай складній законодавчій площині із недостатньою кількістю земельних ділянок для видобутку торфу у розмірі 60%", – зазначено у звернені.

Як наголошують депутати, "підприємство і надалі має працювати на користь нашої держави".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter