На допити в СБУ знову викликають депутатів Волинської обласної ради. Кого з обранців громади викликали цього разу і чому?

Читайте також: СБУ продовжує допитувати волинських депутатів (відео)

Управління Служби Безпеки України викликали на допит депутата Волиньради Анатолія Філюка. Зі слів обранця громади йому зателефонували і сказали, що чоловік є буцімто свідком в одному кримінальному провадженні. Анатолій Філюк додає: неодноразово його колег також викликали на допити в СБУ.

"Зателефонував невідомий номер, після чого людина представилась, як працівник СБУ і сказала, що хоче взяти свідчення відносно того, що я є членом постійної комісії Обласної ради з питань соціального захисту населення охорони здоров'я материнства, дитинства.

Читайте також: Скільки коштує "вирішити" питання у СБУ

Не вкрав не вбив, ну кличуть дати свідчення по роботі слідчої комісії. На всіх комісія я був присутній старався всі сесії відвідувати ніяких лишніх протоколів я не підписував, там де я не був", – повідомив Анатолій Філюка, депутат Волиньради.

Після допиту депутат розповів, що кримінал відкрили через ніби то великі порушення на одній із медичних комісій, яка відбулася майже рік тому. Запитання у працівників СБУ стосувалося призначення на посаду головного лікаря станції переливання крові, що у Володимирі-Волинському.

Також на допити в Управління Служби Безпеки викликали і депутата Волиньради Людмилу Тимощук. Жінка не розуміє, чому її викликали.

Служба безпеки України мала би займатися перш за все безпекою держави та громадян країни, а не робити із українського народу ворогів. Адже справа щодо якої викликали депутатів мали би вирішувати інші органи, а до компетенції СБУ відносяться більш важливіші питання державного значення.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook