Голови фракцій політичних партій та депутати обласної ради звернулися до голови Волинської ОДА Олександра Савченка з вимогою припинити блокування бюджету області. Разом з тим обранці вимагають у губернатора публічно прозвітувати про виконання адміністрацією делегованих Волиньрадою повноважень.

Читайте також: Волинський депутат звернувся до прокуратури щодо перевищення повноважень голови ОДА Савченком

20 грудня 2018 року на сесії Волинської обласної ради депутати прийняли бюджет області на 2019 рік. А вже 3 січня поточного року губернатор області Олександр Савченко оскаржив цей документ у суді. Тож бюджет Волині, поки тривають суди – заблокований. Через це зупинене фінансування програм соціального захисту, заморожені депутатські фонди і область не може використовувати залишки бюджету. Тож депутати облради окремих фракцій звернулися до губернатора з вимогою: припинити блокування бюджету області.

Депутати наголошують, що весь бюджетний процес проведений обласною радою в рамках чинного законодавства України, регламенту облради та Бюджетного регламенту, а позов голови ОДА про скасування бюджету області не що інше як політична афера. І що у такий спосіб губернатор перешкоджає діяльності волинської громади і виявляє неповагу та ігнорує волю виборців, які делегували прийняття рішень в інтересах Волині саме депутатам. У звернені обранці громади вказують, що такі дії з боку губернатора – це перевищення службових повноважень та зловживання владою.

Депутати на сесії проголосували за те, аби 90 закладів освіти, культури, медицини вже на початку року отримали кошти на фінансування енергоощадних технологій та поточних ремонтів. Однак поки триватимуть судова тяганина, ці кошти також будуть заморожені.Звернення до голови Волинської ОДА підписали голови фракцій "Укроп", "Батьківщина", "Свобода" та депутат від радикальної партії Юрій Ройко. Голови фракцій політичних партій та депутати обласної ради вимагають припинити блокування бюджету області. Разом з тим обранці громади вимагають у Олександра Савченка публічно прозвітувати про виконання адміністрацією делегованих обласною радою повноважень.

Читайте також: Від губернатора Савченка вимагають публічного звіту депутати Волиньради

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter