Кінець 2017 року ознаменувався у Камінь-Каширському районі Волинської області гучним скандалом. Працівники технічного пресоналу закладів освіти та охорони здоров'я ризикували залишитись без зарплат.

Читайте також: Голова Камінь-Каширської РДА запровадив цензуру у ЗМІ: реакція обуреної громадськості

У такій ситуації медики та освятяни опинились через недбальство голови РДА Валерія Дунайчука і очільника ОДА Володимира Гунчика. Ще на початку 2017 року через неправильні розрахунки чи ще якісь невідомі причини у бюджеті бракувало 22 млн грн на зарплати робітникам закладів освіти та охорони здоров'я.

Валерій Дунайчук

Час йшов, а вирішення проблеми не рухалось з місця. Симуляція активної діяльності Володимира Гунчика і його швагра Валерія Дунайчука довели ситуацію практично до критичної межі. Своєю імітацією роботи вони не наблизились ні на крок до закриття серйозної діри у бюджеті. Схоже, їм просто було наплювати на медиків та вчителів.

Читайте також: Камінь-Каширський район без ОТГ: як керівники району саботують децентралізацію

Побачивши байдужість представників влади до проблем з зарплатами, депутати районної ради змогли знайти 10 млн грн, витягнувши їх з іншої частини бюджету. Однак не вистачало ще 12 млн грн. Навіть тут Дунайчук з Гунчиком не втрутились, а холоднокровно споглядали за ситуацією зі сторони.

Відповадльність на себе взяли народний депутат Ірина Констанкевич та депутати облради Волині, яким вдалось "вибити" у держави стабілізаційну дотацію у розмірі 9 млн грн. Ще 3 млн грн були покриті внутрішніми резервами.

Поки депутати облради, Камінь-Каширської районної ради і нардеп Ірина Констанкевич боролись за те, щоб освітяни і медики отримали зарплати до Нового року, Валерій Дунайчук і Володимир Гунчик героїчно абстрагувались.

Читайте також: Володимир Гунчик вважає, що волиняни не мають права знати, що обговорюють чиновники

Схоже, голова РДА і ОДА не мають не лише бажання працювати на благо людей, але й жодного авторитету у Києві, адже їхні мляві, "міфічні" запити про допомогу бюджету залишились абсолютно непоміченими.

У такий спосіб Камінь-Каширщина через недбалість і непрофесіоналізм влади втратила 10 млн грн, які спершу були виділені на розвиток інфрастуктури краю, а потім у екстренному порядку перекинуті на виплату зарплат.

Ця історія закінчилась хепі-ендом, але осад від неї залишиться і наслідки можуть проявитись вже дуже скоро.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook