Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №558 / 2019 "Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг". Про це свідчить інформація на сайті глави держави.

Читайте також: У Зеленського хочуть створити нове міністерство

В першу чергу, згідно з документом, в Україні повинен бути проведений повний аудит роботи держреєстрів. Цим має зайнятися Кабмін, на це дається три місяці. Відзначимо, що всього в Україні функціонує понад 350 державних реєстрів. Саме їх і планується упорядкувати, а також налагодити взаємодію між ними. 

Серед ключових завдань, передбачених указом, – прискорення наповнення Єдиного державного демографічного реєстру, який зараз містить дані тільки близько 14 млн громадян, і впровадження інноваційних засобів електронної ідентифікації. 

Передбачається, що в результаті в Україні запрацює єдиний веб-портал електронних послуг, користуючись яким українці матимуть можливість зайти в електронний кабінет, де буде міститися інформація про них у всіх держреєстрах, також через нього можна буде отримати пріоритетні електронні держпослуги. 

Читайте також: Зняття недоторканості: чому це життєво необхідно Зе! Команді і коли нардепів позбавлять "імунітету"

Указом передбачається реалізація електронних послуг, пов'язаних з народженням дитини (проект "еМалятко"), реєстрацією його місця проживання, реєстрація фізичної особи як платника податків під час першого оформлення паспорта громадянина України, перевірка наявності у водія документів тощо.

Крім того, уряд, відповідно до указу, почне роботу над проведенням електронних виборів і електронної перепису населення в Україні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook