Із 1 липня 2018 року діятимуть нові бюджетні рахунки, тому громадянам, які отримали від органів ДФС повідомлення про нараховану суму земельного, транспортного податків, а також податку на нерухомість, варто врахувати, що у вихідні дні 28 червня – 1 липня зарахування сплачених сум не здійснюватиметься. Про це інформує відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Читайте також: На Волині збір ПДВ перевищив на 20% показники минулого року

Оскільки з 2 липня банківські операції проводитимуться згідно з новими реквізитами бюджетних рахунків, ГУ ДФС у Волинській області рекомендує платникам земельного, транспортного та податку на нерухомість виконати ці зобов’язання до 27 червня 2018 року.

Читайте також: Стало відомо, хто боргує найбільше податків на Волині

"Із початку року місцеві громади Волині отримали 22,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно, майже 1,4 мільйона транспортного та 125,2 мільйона гривень плати за землю. Тобто жителі громад, підприємства та фірми поповнили бюджети лише майновими податками майже на 150 мільйонів гривень. Це кошти, які забезпечують реальну фінансову самостійність місцевого самоврядування та використовуються винятково на потреби міст, селищ і сіл. На Волині зберігається сталий  ріст надходжень із усіх майнових податків", – зауважила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Читайте також: Місцеві бюджети Волині зросли на понад 300 мільйонів гривень

Керівник волинських фіскалів також зазначила, що фахівці ДФС підготували, надіслали (вручили) повідомлення про нараховані суми майнових податків в основному всім платникам. У цих документах вказано реквізити, на які необхідно перераховувати кошти.

"Аби уникнути бюджетних втрат, помилок при зарахуванні та виникнення податкових боргів, просимо волинян сплатити нараховані суми майнових податків  до 27 червня. У разі перерахування вказаних у податкових повідомленнях сум пізніше, треба обов’язково уточнити нові реквізити бюджетних рахунків", – наголосила Світлана Савчук.

Читайте також: Розповіли, що найбільше ввозять через Волинську митницю

Нагадаємо, що повний перелік бюджетних рахунків розміщено на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter