Перевірка рівня цукру в крові – запорука вияву безсимптомного захворювання діабету. Про ознаки, на які потрібно зважати, щоб виявити цю підступну недугу на ранніх стадіях, пише "Cosmopolitan".

Читайте також: "Мовчазні вбивці": лікарі назвали хвороби, які розвиваються без симптомів

1. Проблеми з зором

Із часом надлишок цукру відкладається також у кровоносних судинах позаду очного яблука й поступово руйнує їх. Організм людини виробляє нові, але дуже нетривкі клітини. Це пагубно впливає на зір і навіть може спричинити його втрату.

Якщо ж помічаєте, що предмети стають розмитими чи щось заважає дивитися – звертайтеся до лікарів.

2. Оніміння кінцівок

Руки та ноги починають німіти тоді, коли руйнуються кровоносні клітини, які живлять нервові. Якщо ж таке трапляється часто та ще й супроводжується болем – не зволікайте: необхідно проконсультуватися з фахівцем.

3. Зниження статевого потягу

Це по-різному виявляється як у жінок, так і чоловіків:так перші не відчувають бажання до статевих відносин, а в других – ерективна дисфункція. Цю особливість варто розглядати комплексно з іншими.

4. Втома

Високий рівень цукру в крові зумовлює інтенсивну роботу нирок, що з часом може спричинити руйнування кровоносних судин і нездатність організму швидко та вчасно виводити токсичні речовини. Ранні тривожні ознаки цього процесу – постійна втома та втрата свідомості.

 5. Біль і важкість у грудях

Ризик серцево-судинних захворювань збільшується в 4 рази в діабетиків тому, що у кровоносних судинах, які близько до серця, накопичується багато цукру, унаслідок чого може виникати біль посередині або ліворуч у грудях, а також важке дихання.

 Читайте також: Розповіли, які професії шкідливо впливають на серце

До слова, ранній сніданок особливо важливий для людей, які страждають від діабету, оскільки пізній прийом їжі викликає порушення біологічного годинника, а відтак і енергетичного обміну.

Отож за наявності ознак цієї недуги необхідно якнайшвидше перевірити кількість глюкози в крові та проконсультуватися з лікарями.

Панацеї від цукрового діабету поки, на жаль, нема, однак контролювати його та жити повноцінно можливо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter