Прийнято вважати, що вівсяна каша є ідеальним варіантом для сніданку через свою виняткову користь і енергетичну цінність. Однак, передає "Vista News", недавно дослідники встановили, що вівсянка має і негативний ефект на організм людини.
Читайте також: Експерти пояснили, як правильно зберігати продукти на кухні
Причина - велика кількість в ній фітинових кислот. Ці сполуки здатні гальмувати процес прокидання. Більш того, вони викликають проблеми з кістками і суглобами за рахунок впливу на травну систему. Було доведено, що фітинові кислоти не дають кишечнику нормально всмоктувати кальцій, що міститься в їжі. Виходить, каша не ідеальне джерело ранкової енергії.
Експерти рекомендують вживати вівсяну кашу не з ранку, а в обід. На сніданок вони радять вибирати яйця або куряче м'ясо. Разом з тим, від вівсянки не варто відмовлятися повністю. Вона є цінним джерелом клітковини для роботи шлунково-кишкового тракту. Фахівці закликають чергувати вівсяну кашу з кукурудзяною, пшоняною або гречаною кашею.
Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter
Коментарі
коментарів немає