Прийнято вважати, що вівсяна каша є ідеальним варіантом для сніданку через свою виняткову користь і енергетичну цінність. Однак, передає "Vista News", недавно дослідники встановили, що вівсянка має і негативний ефект на організм людини.

Читайте також: Експерти пояснили, як правильно зберігати продукти на кухні

Причина - велика кількість в ній фітинових кислот.   Ці сполуки здатні гальмувати процес прокидання. Більш того, вони викликають проблеми з кістками і суглобами за рахунок впливу на травну систему. Було доведено, що фітинові кислоти не дають кишечнику нормально всмоктувати кальцій, що міститься в їжі. Виходить, каша не ідеальне джерело ранкової енергії.  

Експерти рекомендують вживати вівсяну кашу не з ранку, а в обід. На сніданок вони радять вибирати яйця або куряче м'ясо. Разом з тим, від вівсянки не варто відмовлятися повністю. Вона є цінним джерелом клітковини для роботи шлунково-кишкового тракту. Фахівці закликають чергувати вівсяну кашу з кукурудзяною, пшоняною або гречаною кашею.  

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter