Ось уже протягом кількох місяців найголовнішою та спільною проблемою, яка турбує мешканців кількох районів Волині, є відсутність безкоштовного гарячого харчування у навчальних закладах. Тим більше, що це повторюється з року в рік. Місцеві чиновники запевняли, що вирішать проблему "одним розчерком пера", однак, далі розмов справа так і не дійшла. В ситуацію довелося втрутитись народному депутату Ірині Констанкевич, яка не з чуток знає про щоденні клопоти жителів поліських районів, адже мало не щомісяця буває у найвіддаленіших селах свого округу, де спілкуючись з жителями неодноразово сприяла вирішенню наболілих питань селян.

Читайте також: Міністр соцполітики звинуватив волинських чиновників у бездіяльності

Попри те, що безкоштовне гаряче харчування дітей є в інших областях, які потерпіли внаслідок аварії на ЧАЕС, проблеми з його організацією виникли лише на Волині. Чому так, питання, яке досі лишалось без відповіді.

Нинішній 2018 рік розпочався з того, що тендери на організацію проведення харчування також не відбулися. Схожа ситуація у Любешівському, Камінь-Каширському і Маневицькому районах,  а волинські чиновники продовжували кивати один на одного.

Постійні звернення до Волинської  обласної державної адміністрації, Мінсоцполітики, Генеральної прокуратури, Національної поліції  і навіть Президента не давали очікуваного результату, адже, певно там, «зверху», нині не до проблем чорнобильських дітей.

Також нардепом ініційовано пропозицію внести зміни до статті 2 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо скасування тендерних процедур для закупівлі товарів і послуг з організації безплатного гарячого харчування для дітей, що постраждали від Чорнобильської катастрофи (законопроект № 6450).

Зокрема, відповідне звернення було направлене і до профільного Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, аби він дав свою оцінку законопроекту.

"Якщо цей варіант вирішення проблеми є недосконалим, то нехай би Комітет запропонував більш досконалий варіант. Проте рішення й досі немає", - обурювалась Ірина Констанкевич.

Попри всі бюрократичні тяганини, народний депутат не зупинилася на півдорозі. Днями, з ініціативи Ірини Констанкевич відбулася зустріч представників батьківських комітетів Камінь-Каширського, Маневицького та Любешівського районів із міністром соцполітики Андрієм Ревою.

За результатами зустрічі міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв якнайшвидше сприяти внесенню у сесійну залу законопроекту про монетизацію і виписати у Постанові Кабінету Міністрів механізм організації харчування дітей-чорнобильців. Урядовець зазначив, що буде вести переговори зі спікером Верховної Ради, аби проект потрапив у порядок денний.

Однак, Ірина Констанкевич запевняє, що і далі триматиме це питання на контролі, адже переконана, що від будь-яких чиновницьких та бюрократичних процедур не можуть страждати діти.

"Діти не повинні бути голодними – і це головне", - зауважила нардеп.

Петро Сосницький

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter