Підлітки відкрили стрілянину у школі у Казані. Вони зайшли всередину зі зброєю. Щонайменше 9 людей загинули, є постраждалі.

Читайте також: Забарикадувалися в купе і відкрили вогонь: військові стріляли у вагоні пасажирського потяга

Про це повідомляє «Реальное время».

Стрілянина сталася зранку 11 травня у гімназії № 175 на вулиці Файзі. Там навчаються понад 1 000 учнів, викладають 57 педагогів.

Діти вистрибували з вікон. На місце події прибули правоохоронці та екстрені служби. Будівлю школи оточили рятувальники. Згодом у школі прогримів вибух.

Жертви та потерпілі

Точна кількість жертв та постраждалих наразі поки невідома. За даними телеграм-каналу Mash Iptash, щонайменше 9 людей загинули.

Першим вбили охоронця школи, адже він намагався перешкодити увійти озброєним підлітками у школу. Ще одна загибла – прибиральниця.

За інформацією телеграм-каналу LIFE SHOT, кількість постраждалих дітей зросла до 32. Щонайменше 4 з них перебувають в реанімації з вогнепальними пораненнями.

Водночас РЕН-ТВ повідомляє про 13 загиблих. У міністерстві охорони здоров'я Татарстану відмовилися надати проміжні дані, їх уточнять згодом.

За даними Mash Iptash, на третьому поверсі гімназії взяли заручників. Школярі намагаються ховатися і вистрибувати з вікон. Почали евакуацію сусідньої школи.

Що відомо про стрільців

За інформацією місцевих ЗМІ, одного з нападників вже затримали. Його звати Ільназ Галяве, йому 19 років. Він застрелив 7 восьмикласників, охоронця і прибиральницю.

Читайте також: У центрі Луцька молодики вчинили стрілянину: їх розшукують (відео)

Зловмисник раніше навчався у гімназії, на яку скоїв напад. Під час затримання він повідомив правоохоронцям, що за адресою своєї прописки нібито заклав бомбу.

Силовики заблокували й затримали другого нападника на четвертому поверсі школи. Телеграм-канал Mash згодом написав, що його вбили.

Що кажуть школярі-очевидці

Одна з учениць розповіла, що спочатку пролунав вибух на першому поверсі. «Ми сиділи на третьому, вибух був дуже сильний. Нас евакуювали, ми зустріли батьків і пішли», – уточнила вона.

Інша школярка розповіла: «Сиділи на уроці. Почули, що завуч кричить, щоб закривали кабінети і ховалися. Поки сиділи, почули кілька разів постріли, або щось вибухало».

Батьки більшості дітей, які навчають у другу зміну у школах Казані, відмовляються відпускати їх на уроки. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook