У місті Рожище Волинської області у притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох вихованців під час моніторингового візиту виявили сліди побиття та крові.

Читайте також: Халатність лікарів вбиває: як медики Волинської обласної лікарні відправляють пацієнтів на смерть

Троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи. Усього в притулку перебуває 33 дитини віком від 3 до 18 років, про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

Дітки розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим з режиму, б’ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх торкався за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася − сказала, що вони все вигадують.

Денісова заявила, що працівники Нацполіції вже працюють на місці. З очільником ОДА Волинської області Олександром Савченком обговорили місце, куди можна буде перевести дітей і забезпечити їхній психологічний спокій.

Читайте також: В кінці серпня зміняться правила виїзду дітей за кордон

"Наголошую, що жоден із співробітників притулку не повідомив про те, що у них відбувається. Залишати дітей сам на сам з такими людьми ми не маємо права. На місці вже працює Служба у справах дітей, керівник профільного департаменту Міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса вже також виїхав до притулку. Має під’їхати й прокуратура. Як з’ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після пропажі дітей. Міністерство охорони здоров’я простежить за тим, аби дітей обстежили й надали усю необхідну медичну допомогу", − додала омбудсмен.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter