27 липня на трасі Київ-Чоп сталася жахлива аварія. Водій автомобіля "Lexus", 48-річний громадянин Франції, вирішив обігнати автомобіль ''Нива", але не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з вантажівкою "Рено". Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook заступник міністра внутріншніх справ Українни Антон Геращенко.

Читайте також: Автомобіль розірвало навпіл, на дорозі – закривавлені діти: на Львівщині сталася жахлива аварія (фото/відео)

Автомобіль "Lexus" розірвало на дві частини від зіткнення із сорокатонною вантажівкою. На задньому сидінні "Lexus" було дві сестрички – 16 та 13 років. На жаль, померла її старша сестра. Інша дівчинка отримала серйозну черепно-мозкову травму та впала у кому.

Медики Бродської ЦРЛ надали їй першу допомогу. Однак районна лікарня не має достатньо діагностичного обладнання та нейрохірургів. На порятунок прибула авіація Служби порятунку. Гелікоптер взяв нейрохірурга та анестезіолога Інституту нейрохірургії імені Ромоданова і доставив до Львівщини за 1,5 години, щоб оцінити ситуацію та вирішити перевезення дівчини до Києва. Під час консиліуму було вирішено, що перевезення до Києва – це розумно та виправдано, незважаючи на ризики.

Гелікоптер ДСНС, обладнаний штучною системою вентиляції легень та іншим необхідним обладнанням для транспортування пацієнтів у серйозному стані, перевіз дівчину до Києва, а патрульні поліцейські супроводили реанімацію з аеропорту Жуляни до Інституту нейрохірургії. Стан дівчинки залишається стабільно тяжким, але лікарі продовжують боротися за її життя і сподіваються на спасіння.

Водій "Lexus" зазнав серйозних травм, але його життю не загрожує небезпека.

Мати дівчинки, яка сиділа на передньому сидінні, лишилася живою та не отримала серйозних тілесних ушкоджень. Але психічна травма залишиться назавжди.

Читайте також: На Волині на перехресті зіткнулись автівки, Volkswagen врізався у стовп (фото)

"Не знаю куди і чому водій "Lexus" поспішав, але точно знаю, що зекономлені на трасі Київ-Чоп півгодини чи година, точно не варті смерті однієї людини і нестерпного страждання іншої. Ми не можемо поставити відеокамеру або поліцейського на кожну дорогу, щоб люди думали про безпеку на кожному кілометрі траси", – пише Геращенко.

За його словами остаточні причини цієї жахливої аварії будуть виявлені під час розслідування та проведення автотехнічної експертизи. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook