Німецький інженер із університету Алена розробив унікальний чохол, який захистить телефон навіть від екстремального падіння і при цьому не зробить смартфон схожим на допотопну рацію.

Читайте також: В Україні з’явиться завод з виробництва акумуляторів для Tesla

Про це повідомляє Tech Crunch.

Винахід інженера Філіпа Френзеля представляє собою своєрідну "подушку безпеки" для мобільних пристроїв. Як тільки сенсори визначають, що ґаджет знаходиться у вільному падінні, по кутах чохла в обидва боки висуваються спеціальні гнучкі ніжки, які відпружинюють смартфон від будь-якої твердої поверхні.

При цьому до спрацьовування захисту зовнішній вигляд чохла нічим не видає його унікальності. Варто відзначити, що пристрій буде багаторазовим, адже після спрацьовування користувач зможе скласти пружні ніжки в початкове положення.

Деякі нюанси роботи новинки поки залишаються під питанням. Наприклад, неясно, що буде, якщо пристрій впаде в дамській сумочці, і чи передбачений захист від спрацювання в кишені. У теорії, для запобігання таких ситуацій може бути використаний датчик наближення, але результатів такого тестування поки опубліковано не було.

Читайте також: Назвали найпопулярніший смартфон у світі

Представники німецького Товариства Мехатроніки відзначили винахід і присудили йому найвищу нагороду. Інженер уже відправив заявку на патент "розумного чохла" і планує почати збір коштів на його виробництво на Kickstarter.

Принцип роботи нового чохла, який захистить телефон від наслідків падінь – дивіться відео

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter