У Польщі хочуть ввести зміни, які спростять доступ іноземцям до місцевого ринку праці. Так, анонсовано електронізацію процедур отримання дозволу на роботу для трудових мігрантів.

Читайте також: Скільки українські заробітчани отримують у Польщі: озвучено цифри

Про це повідомляє Dziennik.pl.

«Ми хочемо, щоб іноземці могли легко приїхати в Польщу, почати тут працювати, особливо в тих професіях, де нам не вистачає робочої сили», – сказала заступниця міністра розвитку, праці та технологій Польщі Івона Міхалек.

Водночас зміни в працевлаштуванні для іноземців перебувають у стадії розроблення. Планується підвищити роль бюро з працевлаштування в процесі видачі дозволів на роботу іноземцям, скоротити час, необхідний для отримання дозволу, і скоротити формальності.

Читайте також: У Польщі скаржаться на нестачу працівників з України

Крім того, анонсовано повну електронізацію процедур отримання дозволу на роботу для іноземців. Також ведеться робота над новою міграційною політикою країни.

«Кожного тижня я чую від підприємців, що у них мало робочих рук не тільки в таких галузях, як торгівля, будівельні послуги, але і в інших сферах, таких як ІКТ», – сказала Міхалек. Вона додала, що роботодавці дуже позитивно оцінюють співробітників із України та Білорусі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook