У Луцькому зоопарку оселилися троє червонокнижних гірських куонів, або як їх ще називають «червоні вовки». Тварин у Луцьк привезли із зоопарку в Австрії, – інформують на сторінці звіринця.

Читайте також: Вхід у Луцький зоопарк відзавтра подорожчає. Скільки коштуватимуть квитки

У неволі, в різних зоопарках та заповідниках, міститься всього 110 особин червоних вовків.

Тварин привезли два тижні тому, увесь цей час вони були на карантині.Нині доступні відвідувачам для огляду. Червоних вовків оселили навпроти лев’ячого містечка.

Куонам всього по 8 місяців. У Луцьк доставили самку та двох самців. Доглядачі звіринця кажуть, що такі тварини є лише у трьох зоопарках України, Луцьк став четвертим.

Читайте також: «Завтра ти тут не працюватимеш!»: у Луцькому зоопарку скаржаться на відвідувачів-хамів

У Луцькому зоопарку розповіли: звіринець є у міжнародній системі моніторингу тварин ZIMS. Це єдина база зоопарків усього світу. Це дає можливість звіринцям обмінюватися колекціями та брати тварин на перетримку.

Довідково: куон гірський або червоний вовк гірський – хижак з родини псові, що мешкає в Південній та Південно-східній Азії. Вид занесений в Червону книгу Міжнародного союзу охорони природи. Вся кількість представників куонів по світу становить менш ніж у 2 500 дорослих особин і тенденція зменшення їх чисельності триває.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook