В Польщі українка Катерина, попри те, що застрахована, не могла викликати лікаря. Почула у слухавку: "З України? То до побачення!". Про це повідомляє польське видання "Газета виборча".

Читайте також: Науковці розповіли правду про вітамін С

Протягом кількох годин у польській Познані українка домагалася медичної допомоги. Лікарі відмовили молодій жінці у меддопомозі: у слухавці вона почула, що лікар не приїде, бо вона з України.

Катерина та її чоловік родом із Запоріжжя. Вони понад чотири роки мешкають у Польщі, запоріжанка працює у дитсадку, офіційно працевлаштована і має страховку.

Коли вночі з неділі на понеділок жінці стало зле, вона мала майже 40 градусів температуру і не могла підвестися з ліжка, її чоловік подзвонив у екстрену допомогу, та там відмовилися відправляти бригаду, бо гарячка і нежить не є приводом для виклику "швидкої". Однак продиктували телефони лікарів. Які могли би до них приїхати із візитом додому.

Читайте також: Дієтолог розвінчала популярний міф про цукор

Втім, коли українці почали телефонувати лікарям, то їм раз за разом відмовляли. Також українці почули слова, яких чути не сподівалися: "Панове з України? То до побачення". Лікар відмовився до них їхати через країну їхнього походження. Величезними зусиллями запоріжани таки вмовили одного медика приїхати до них за гроші. З’ясувалося, що в Катерини запалення легенів. Українське подружжя розказало про свій випадок місцевій пресі, після чого інцидент набув розголосу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter