Протягом найближчих днів у рамках розслідування справи про збиття ракетою українського літака МАУ під Тегераном до Києва приїде іранська делегація. Посадовці мають поінформувати про розшифрування "чорних скриньок" та виплату компенсацій сім'ям загиблих.

Читайте також: Мама поклала білосніжну сукню: трагічно загиблу бортпровідницю Катерину Статнік поховали у переддень народження (фото)

Про це 2 березня на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає ТСН.

За його словами, поширення коронавірусу в Ірані не завадить сторонам продовжувати з'ясовувати всі обставини, за яких український лайнер зазнав авіатрощі.

“Коронавірус не завадив нам проводити роботу, у нас є посольство на місці, у нас є контакти з іранською стороною. Найближчим часом ми очікуємо велику делегацію з Ірану, яка привезе з собою новини, які ми всі очікуємо вже доволі довгий час. Думаю, що за кілька днів ми зможемо детальніше розповісти, яким чином відбувається розслідування, робота, зокрема, з "чорними скриньками" і щодо компенсацій", – сказав Пристайко. 

Читайте також: Іран опублікував звіт про розслідування авіакатастрофи українського літака

Крім того, Пристайко зауважив, що за кілька днів в Україну приїде його колега з Канади Франсуа-Філіп Шампань і вони проведуть спільну телефонну розмову з міністрами закордонних справ країн, громадяни яких загинули в авіакатастрофі. Під час бесіди вони, зокрема, також обговорять хід розслідування справи. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook