У Львівській області, на кордоні з Польщею, співробітники Держприкордонслужби з представниками санітарно-карантинного підрозділу зустріли евакуаційні поїзди.

Читайте також: В Україні є перший пацієнт, який вилікувався від коронавірусу, – Зеленський (відео)

Ними уже повернулось більш як 1150 наших співвітчизників, повідомляє Держприкордонслужба.

Зазначимо, що відповідно до рішення Уряду України, пункти пропуску наразі тимчасово закриті для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного та автобусного сполучення. Однак державні органи організовують спецрейси, яким із-за кордону повертаються українці, а до своїх країн іноземці. Такі рейси уже активно здійснюються літаками, а відсьогодні і поїздами. Вони були організовані спільними скоординованими зусиллями Міністерства інфраструктури, Міністерства закордонних справ та Укрзалізниці.

Перший такий поїзд прибув в пункт пропуску "Мостиська-залізнична станція" після 4-ї ранку. Ним прибуло більше 750 українців та один іноземець, який має посвідку на проживання. До вагонів піднялися прикордонники та представники санітарно-карантинного підрозділу. Усім пасажирам виміряли температуру. Крім температурного скринінгу та опитування про стан здоров’я, усім роздали пам’ятки. Кожен прибулий підписав добровільну згоду на проведення протиепідемічних та профілактичних заходів.

Після 7-ї ранку в пункт пропуску прибув ще один поїзд, яким приїхало майже 400 українців та теж один іноземець. Їх оформлення відбулося за таким самим механізмом.

Читайте також: Шоста смерть: українка померла від коронавірусу в Італії

Варто наголосити, що в усіх прибулих температура тіла була в межах норми, скарг на самопочуття не надходило.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook