Про це йдеться у повідомленні СБУ, яке оприлюднено 29 червня, пише "Українська Правда".

"Співробітники СБУ встановили, що один із громадян, звільнених бойовиками 28 червня, перебуває в Україні у розшуку за підозрою у вчинені злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК (Самовільне залишення військової частини або місця служби)", – заявили в СБУ.

"Після прильоту в аеропорт "Київ", співробітники СБУ дали можливість громадянину зустрітися з батьками у Павлоградському районі Дніпропетровщини, після чого у відповідності до чинного законодавства він був переданий СБУ слідчому військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону, який веде цю справу", – йдеться у повідомленні.

У відомстві також заявили, що "жодних порушень прав громадянина при супроводженні до військової прокуратури не відбувалося".

Дмитро Великий прокоментував своє затримання "112 Україна" так:

Читайте також: Полоненого військового з Волині мають звільнити 28 червня у Мінську

"Вчора хвилин 15 побув із батьками, прибігли люди з автоматами, перестрибнули через паркан. Я просто одразу не знав, батька збили з ніг. Я сказав, що не втечу і щоб мені хоча б дали вдягнутися, але не дали. Показали посвідчення, що вони співробітники СБУ".

Великий зазначив, що йому нічого не розповіли і повезли до СБУ і протримали до 4:00 ранку.

"Були ще якісь їхні оператори, ще вони познімали. Було смішно, бо було декілька дублів... Я нікуди не ховався і казав, що хочу поспілкуватися з нашими структурами, бо у мене є інформація про хлопців, які там перебувають", – заявив Великий.

Читайте також: Росія назвала умови звільнення українських моряків

Після СБУ Великого відвезли у військову прокуратуру і звідти відвезли у відділення поліції до Павлограда. Великий зазначив, що відмовлявся відповідати на питання без адвоката, а до нього дозвонитися не могли. 

Зараз чоловіка відпустили.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook