На ліквідацію ямковості та експлуатаційне утримання доріг державного значення у Волинській області на 2019 рік передбачили лише 40% коштів. Тому їх будуть витрачати передусім на дороги міжнародного та національного значення.

Читайте також: У Ковелі на ремонт дворів і доріг спрямують понад 14 мільйонів

Про це розповів начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак під час прес-конференції у четвер, 7 лютого, – інформує Перший.

За його словами, волинським дорожникам "катастрофічно" не вистачає коштів на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання доріг. Йдеться передусім про "латання" ям, щоб підтримувати дороги у стані, безпечному для водіїв.

Читайте також: На дорогу Шацьк-Світязь витратять 21 мільйон гривень

На 2019 рік на це передбачили 190,3 мільйона гривень, а для гарантування мінімального допустимого стану волинських доріг треба не менше 482,4 мільйона. За словами Анатолія Посполітака, із таким фінансуванням вони сподіваються ліквідовувати ями передусім на трасах міжнародного та національного значення.

Проте на 2019 рік також обіцяють і капітальні ремонти і реконструкції. Так, у 2019 році у Волинські області планують капітально ремонтувати частини доріг із Луцька до Ковеля (М-19), з Ковеля до пункту пропуску "Ягодин" (М-07), сполучення Володимира-Волинського та Нововолинська (Р-15) та об’їздну дорогу біля Устилуга (Н-22).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook