У 2018 році в проекті плану ремонту доріг включена ділянка державної траси "Ковель - Червоноград - Жовква", що включає і відрізок траси між містами Володимир-Волинський та Нововолинськ. Про це йдеться у відповіді народному депутату Ігорю Гузю від Волинської ОДА. Хоча депутатський запит був адресований голові Верховної Ради Володимиру Гройсману щодо надання інформації: чи ремонтуватимуть волинські дороги у 2018-му році за кошти "митного експерименту"?

До слова, волинський нардеп був одним із ініціаторів законопроекту про відновлення доріг за рахунок перевиконання митних надходжень. Волинь - в числі п’яти областей, що стали пілотними. І з 5 вересня 2015 року Закон - у дії. Як результат: маємо модернізовану дорогу за напрямком "Луцьк - Львів" через Радехів. Торік, оновили частину траси від обласного центру до Володимира-Волинського у рамках будівництва державної дороги "Устилуг - Луцьк - Рівне".

"На 2018 рік попередньо включено проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Р-15 "Ковель - Червоноград - Жовква" км 0+000-1+250 (під’їзд до Володимира-Волинського), км 0+000-3+850 (об’їзд), км 42+000-48+000, 48+000-53+751, км 58+030-65+000, км 73+500-89+514 (до кордону)», - повідомляють чиновники у листі.

"Володимир-Волинський і Нововолинськ - два найбільші міста регіону Прибужжя, які знаходяться поряд із державним кордоном. Вони повинні, насамперед, мати нормальну інфраструктуру та якісні дороги. Люди постійно зверталися до мене з проханням посприяти, щоб хоч "якось" полатали цю аварійну дорогу. Та й сам постійно їжджу цією дорогою в округ і бачу в якому вона жахливому стані", - коментує Ігор Гузь.

Торік восени на ділянці від Володимира до Нововолинська здійснили ямковий ремонт існуючого дорожнього покриття. За повідомленням чиновників, торік на ямковий ремонт цієї дороги спрямували 110 мільйонів гривень, а цьогоріч планується уже капітальний ремонт траси "Володимир-Волинський - Нововолинськ".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter