Роман Безсмертний не виключає можливості, що з метою відтермінування свого відходу нинішня влада може ввести надзвичайний стан.

Петро Порошенко ні за яких обставин не зможе вдруге стати президентом України. Про це в ефірі радіо НВ заявив український політик, екс-віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний.

Читайте також: Під час урочистого заходу Порошенко назвав журналістів "зрадофілами"

"Об’єктивно складається так, що особливістю цієї виборчої кампанії для президента є тема протистояння, тема війни і патріотизму. На цьому він може запустити концепцію протистояння добра і зла, обравши спаринг-партнером представника Путіна, його прообраз, який випливе тут", – сказав Безсмертний.

Політик переконаний, що постійні розмови нинішньої влади про війну не дають можливості говорити про мир, "закриваючи дорогу у завтрашній день".

"Гра у протистояння з Путіним і його прообразом – це дуже небезпечна тактика, яка сьогодні обрана", – зазначив політик.

Крім того, він не виключає можливості, що з метою відтермінування свого відходу нинішня влада може застосувати механізм введення надзвичайного стану.

Читайте також: Аваков не бачить Порошенка єдиним кандидатом на виборах від коаліції

"Риторика усіх сторін розвивається так, що явно йде відкрите брязкання зброєю. Це створює загрозу, що будь-яка інформаційна дія може трактуватися як створення нової небезпеки. Додайте сюди суб’єктивне протистояння президента та прем’єра, президента та певних представників опозиції. Тож я такого варіанту не виключаю", – вважає політик.

На питання журналіста, за яких обставин може перемогти Порошенко, Безсмертний відповів: "Таких обставин немає і бути не може. Я не знаю, хто підштовхнув нині діючого президента до такої поведінки, але це ще одна його вже особиста катастрофа".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter