Оксана Марченко, дружина українського олігарха та кума Путіна Віктора Медведчука, стала власницею московської компанії, яка займається будівництвом та інженерними роботами.

Читайте також: У Медведчука знайшли землю в Болгарії на 19 мільйонів євро

Компанія ООО "НЗНП Инжиниринг" зареєстрована в Москві 1 квітня 2020 року, про це повідомили журналісти програми "Схеми".

Її основним напрямком є "діяльність замовника-забудовника, генерального підрядника". А додатковими – діяльність у сфері архітектури, інженерні вишукування в будівництві та управління проєктами.

Згідно з даними реєстру юридичних осіб РФ, 11 вересня 2020 року російська компанія "Юг Энерго", яку контролює Марченко, стала єдиною власницею компанії "НЗНП Инжиниринг". 

Зверніть увагу! Назва будівельної фірми співзвучна із низкою компаній родини Віктора Медведчука і Оксани Марченко, які задіяні у видобутку і переробці нафтопродуктів на території Російської Федерації. 

Компанію, "материнську" для всіх цих нафтових структур (ООО "Юг Энерго"), очолює Валерій Пак – ексзаступник міністра природних ресурсів Росії та ексочільник Федерального агентства з користування надрами.

Читайте також: Візит Медведчука в анексований Крим: кума Путіна супроводжували українські поліцейські (відео)

Також відомо, що "НЗНП Інжинірінг" із серпня 2020 року є членом "Асоціації проєктувальників Південного округу". Південний округ – це територіальне об'єднання, в яке входить і Ростовська область. Саме там розташований завод, що належить родині Медведчука – Марченко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook