Виявляється, що повторно кип’ятити або навіть підігрівати воду, що вже  кипіла, не тільки шкідливо, але й небезпечно. Чому це небезпечно? Водопровідна вода містить в собі масу домішок – від солей до мінералів. Коли вони нагріваються, їх хімічний склад змінюється. І ці змінені речовини потрапляють у ваш організм разом з повторно підігрітою або двічі прокип’яченою водою.

Читайте також: Медики відкрили, як привчити організм менше хворіти

Про це пише HealthyStyle.

Чим частіше ви кип’ятите одну і ту ж воду, тим небезпечнішою для здоров’я вона стає. У такій воді утворюються найшкідливіші речовини: фториди, нітрати і навіть миш’як!

Прокип’ятивши воду один раз, ви отримуєте гарантію, що позбавили її від мікробів. Але провівши  цю процедуру з однією і тією ж водою двічі (або більше), ви лише сприяєте руйнування корисних речовин, які містяться у воді, і перетворенню їх в небезпечні леткі сполуки.

Згубний вплив шкідливих речовин з повторно прокип’яченої води:

1. Миш’як

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, найбільший ризик для здоров’я несе саме ця речовина. Миш’як додають в водопровідну воду, щоб убити в ній небажані мікроорганізми.

Звичайно, щоб вбити людину миш’яком з повторно прокип’яченої води, будуть потрібні роки, але справа в тому, що все це має накопичувальний ефект. А наслідки можуть бути жахливі: периферична нейропатія, ураження шкірного покриву, розлади в роботі шлунково-кишкового тракту, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, порушення роботи нирок, онкологія.

2. Фтор

При кип’ятінні частина сполук фтору, що знаходяться у воді, перетворюються у фториди. Згідно з даними досліджень, проведених гарвардськими професорами впродовж декількох десятків років, фториди здійснюють негативний неврологічний ефект і навіть можуть стати причиною відставання в розумовому розвитку дітей. Також він збільшує ризик виникнення безпліддя у жінок.

3. Нітрати

Наше життя і так насичене нітратами – вони використовуються повсюдно в харчовій промисловості, у ролі консервантів. Але набагато більш небезпечними вони стають, коли піддаються впливу високих температур. При кип’ятінні нітрати перетворюються в нітрозаміни, а ці речовини вже мають безпосереднє відношення до канцерогенів.

Недооцінювати наслідки просто не доводиться: рак кишечника, стравоходу, підшлункової залози, сечостатевої системи і лейкемія.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter