16 травня про припинення співпраці з телеканалом "112 Україна" через пропаганду "русского міра" заявили журналіст та ведучий Дмитро Гордон та журналістка Олеся Бацман.

Читайте також: НСЖУ на Волині закликала правоохоронців вжити відповідних заходів стосовно побиття журналістів

У прямому ефірі "112 Україна" Дмитро Гордон нагадав, що з 2017 року у суботу та неділю на телеканалі виходила його авторська програма "ГОРДОН", а щочетверга він був гостем програми "Вечірній прайм".

Гордон розповів, що гендиректор телеканалу "112 Україна" Єгор Бенкендорф і тодішній генпродюсер Сергій Логунов запросили його вести програму. Журналіст запевняє, що свої програми для каналу знімав безкоштовно і мав повну свободу слова.

Проте Гордон насторожено поставився до інформації про нового власника "112 Україна" – Віктора Медведчука, колишнього голаву Адміністрації Президента і кума президента Росії Володимира Путіна. Останнім часом на каналі "112 Україна" та NewsOne, Медведчук і його соратники займають дуже багато ефірного часу, пропагуючи ідеї "русского мира".

Читайте також: Канал Медведчука оскандалився, показавши на День Перемоги парад із Януковичем та російською армією (фото)

"Дуже багато людей, які пропагують ідеї "русского мира", ідеї, близькі Путіну, ідеї, які мені абсолютно чужі. Я є патріотом своєї країни, я люблю свою країну, я не люблю російське керівництво, не люблю тих, хто пропагує ідеї "русского мира", як це робить Медведчук", – заявив Гордон.

Журналіст також зауважив, що не має особистих претензій до Медведчука та не знайомий із ним, але "мені дуже погано тому, що я виходжу на каналі, де Медведчук та інші люди пропагують "русский мир".

Читайте також: Медведчук розповів, що Порошенко співпрацює з Путіним та веде бізнес з Росією (відео)

"Останнім часом до мене все частіше підходять люди й кажуть: "Вам не соромно?" Або: "Ви – людина Медведчука?" А я ніколи не був людиною Медведчука, і мені справді соромно. Тому я прийняв важке для себе рішення: я більше не буду виходити на "112-му каналі" та на каналі NewsOne ні гостем, ні ведучим. Сьогодні останній мій ефір", – заявив журналіст.

Схожу заяву про припинення співпраці з каналом зробила і журналістка Олеся Бацман. Наприкінці прямого ефіру своєї авторської програми "Бацман" вона заявила, що ефір 16 травня є останнім і її програма більше не виходитиме на 112-му каналі.

Читайте також: Медведчук зробив нову заяву щодо Росії

"Річ у тім, що останнім часом Віктора Медведчука і тієї ідеології, кремлівської ідеології, яку він пропагує, стало занадто багато на каналі. І я не бачу для себе можливості продовжувати виходити на 112-му каналі", – зазначила Бацман.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook