Міністерство закордонних справ розробляє нові правила використання дипломатичних автобусів для запобігання контрабанді.

Читайте також: Директора центру позашкільної освіти на Волині затримали із контрабандою, – ЗМІ

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в п’ятницю, передає Укрінформ.

Нагадаємо, 28 лютого двох працівників посольства України в Польщі затримали на міжнародному пункті пропуску "Ягодин", що у Волинській області, під час спроби вивезти за кордон на службовому авто велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок.

Кулеба під час брифінгу нагадав про цей випадок та пообіцяв максимальну допомогу правоохоронним органам у проведенні розслідування цієї справи.

"Але мало покарати винних, потрібно змінити систему, вжити заходів, які не допускатимуть повторення подібних ганебних випадків у майбутньому… На моє доручення вже готується, по-перше, зміна правил використання дипломатичних автобусів. Ми розглядаємо різні опції – це і можливість пломбування автобусів, і можливість трекінгу їхнього пересування, і фіксування чіткого опису того, хто перебуває на борту… Зараз юристи відпрацьовують ці нові правила", – сказав Кулеба.

Читайте також: На волинському кордоні в автівці виявили наркотики (фото)

Він також розповів, що в рамках чинної антикорупційної стратегії МЗС для використання диптранспорту буде підвищено рівень антикорупційного ризику з середнього до високого.

Окрім того, в межах системи МЗС буде посилено відповідальність не лише безпосередньо тих людей, які можуть бути спіймані на гарячому, але і їхніх керівників за подібні випадки.

"Ми дуже болісно переживаємо цю історію, але ще раз повторюю – ніхто не буде кидати тінь на чесних українських дипломатів", – пообіцяв Кулеба.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook