Окремі адвокати заявили про зловживання службовим становищем директора Регіонального центру безоплатної правової допомоги на Волині. Кажуть, керівник дає роботу лише обраним адвокатам, інші ж захисники, просто – ігноруються. Директор центру – Наталія Смолярчук спростовує такі звинувачення. Зазначає, що порядок видачі доручень був обговорений з адвокатами. З метою економії коштів – погодили принцип територіальності. Тобто основне місце обслуговування адвоката – той район чи місто де зареєстроване його місце роботи.

Читайте також: Подружжя волинян розлучаються, щоб отримати субсидію

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

На прийомі громадян радника Міністра юстиції у Луцьку адвокат Орест Урин заявив про зловживання службовим становищем директора Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги Наталії Смолярчук. З приводу цього надав і підтверджуючі документи. Як зазначає пан Орест, повідомити такий факт раднику міністра його делегували 11 волинських адвокатів. 

Адвокат каже, що з тих пір, коли Наталія стала директором центру, до співпраці стали вдаватися лише окремі фахівці, а інші просто нівелюються, незалежно від стажу роботи та досвіду. 

Наталія Смолярчук очолює Регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги з липня 2018 року. Вона стверджує, що всі звинувачення надумані, адже порядок розподілу та виконання робіт обговорювався з адвокатами.  

Як зазначає Наталія, було прийняте рішення про інший порядок розподілу доручень – за принципом територіальності, тобто, адвокат, який працює в Луцьку, не поїде надавати правову допомогу, скажімо, до Шацька. Там населення обслуговуватиме захисник, який працює в цьому районі. 

Читайте також: У Волинській ОДА представили очільника модернізованого управління (Фото)

Таким чином, 14 із 40 адвокатів, які працюють у Луцьку не погоджуються з таким рішенням, адже вони вважають, що будуть обмежені у кількості виданих доручень. 

Адвокат Орест Урин наголосив, що територіальна визначеність діє не для всіх адвокатів: окремі як обслуговували кілька районів, так і обслуговують. З приводу цього він і надав стверджуючі документи. Тож члени комісії наголосили, що перевірять надану адвокатом інформацію.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter