У приватній медичній лабораторії Eurolab, власником якої є Андрій Пальчевський, провели обшуки.

Читайте також: Повідомили, скількох людей на Волині перевірили на коронавірус

Стосувалися вони справи про ймовірне приховування позитивних результатів на COVID-19 перед офіційними органами України. Про це інформує 24 канал.

Сам власник клініки назвав це "спробою прив'язати його до того, що нібито київська лабораторія не повідомила про три випадки захворювання, і таким чином посприяла розвитку епідемії". Про це Пальчевський заявив в ефірі одного з телеканалів. 

"Офіційна причина – стаття 113, здається, диверсія проти держави", – зазначив Пальчевський.

24 березня прокуратура порушила кримінальну справу через ймовірне приховування клінікою Eurolab декількох випадків коронавірусу. Однак, справу порушили за статтею 325, частина 1 Кримінального кодексу – "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням", а не 113 про яку говорить Пальчевський.

Читайте також: Повідомили, скількох людей на Волині перевірили на коронавірус

Приховування результатів аналізів: коротко

Щонайменше четверо пацієнтів отримали позитивний результат на COVID-19 у приватній клініці Eurolab після гірськолижного курорту Куршевель.

Клініка, дізнавшись позитивний діагноз, не повідомила про це офіційні органи України.

Eurolab відправив тести на перевірку не в центральну державну лабораторію Києва, а в Німеччину. Однак німецькі представники повідомили про результат державні органи України.

За інформацією МОЗ, кілька людей, які прилетіли з цього курорту після 8 березня заразилися коронавірусом. Серед них був і Сергій Шахов, депутат з групи "Довіра".

Представникам МОЗ доведелося перевіряти десятки людей, з якими ці особи могли контактувати впродовж чотирьох днів, поки не стало офіційно відомо про позитивний результат тесту.

Читайте також: Через спалах коронавірусу в українських регіонах перекривають дороги: куди не проїхати

Нагадаємо, що за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ України та обласних лабораторних центрів загалом підтверджено 804 випадки COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook