Екс-член виконкому ФІФА Рафаель Сальгуеро зізнався, що продав свій голос на виборах Кубка світу з футболу 2018-го, який у результаті дістався Росії.

Читайте також: Ведучий "NewsOne" заперечив російську агресію проти України

Сальгуеро зізнався у підкупі ще в 2016-му році в суді Нью-Йорка, однак матеріали справи донедавна залишалися засекреченими, повідомила газета "Комерсант".

Як випливає з протоколів допитів гватемальця, "деякі люди виходили на нього з пропозицією продати свій голос" на виборах країни-господині чемпіонату світу 2018 року.

За словами Рафаеля Сальгуеро, йому пропонували сотні тисяч доларів готівкою. Безпосередню виплату коштів повинен був здійснити якийсь "дуже багатий італієць". Сальгуеро назвав суду імена осіб, які пропонували йому хабар, але в протоколах вони викреслені.

Читайте також: В ОБСЄ представили докази агресії РФ проти України

Підсудний повідомив, що проголосував на виборах, як від нього і вимагали (назва країни, заявку якої підтримав функціонер, також зафарбована), але грошей так і не отримав.

Сальгуеро зізнався про ймовірний підкуп під час судових засідань, який відбуваються у США у справі про корупцію в Міжнародній федерації футболу. Слідство розпочали в 2015 році, коли ФБР спільно зі швейцарською поліцією провели арешти ряду високопоставлених функціонерів FIFA, які голосували в Цюріху на конгресі цієї організації.

В американців є питання до чотирьох десятків футбольних функціонерів і пов'язаних з ними підприємців. Той скандал призвів до відставки президента FIFA Зеппа Блаттера і УЄФА Мішеля Платіні.

Суд оприлюднив протоколи засідань і виявилося, що колишній член виконкому FIFA Рафаель Сальгуеро визнав провину за чотирма пунктами звинувачення. Серед них — спроба здійснення банківського шахрайства, спроба відмивання коштів, отримання хабарів.

Навіть попри неповну інформацію заява Сальгуеро вкрай важлива, адже раніше усі спроби довести наявність корупції на виборах місця проведення чемпіонату світу-2018 були невдалими.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter