Тарасій Борак був іподияконом та найближчим помічником скандального настоятеля Києво-Печерської лаври УПЦ МП митрополита Павла. Зараз колишня "права рука" намісника монастиря працює в адміністрації Державної прикордонної служби України – у відомстві Тарасій Борак займає посаду помічника керівника відділу з питань служби військового духовенства (капеланства) у Центрі профілактики корупційних ризиків та виховання доброчесності.

Фактично представник Української Православної Церкви Московського Патріархату, що входить до складу РПЦ, розбудовує капеланство у структурі, яка безпосередньо приймає участь у проведенні АТО на Сході України, воюючи проти російських найманців, повідомляє "Релігійна правда"

Читайте також: Жителі Києва вимагають забрати Лавру у Московського патріархату

Раніше,  на Сумщині прцівниками митниці разом з СБУ було затриммано церковнослужителя Серафима Никитюка за спробу нелегального провезення 65 тисяч доларів до Росії.

Після затримання, Никитюк твердо наполягав – гроші отримав в церковній лавці монастиря та перевозив їх до Росії з метою закупівлі церковних товарів. Для цього адміністрацією святині був орендований спецвагон.

З'ясувалось, що "лаврські спецвагони" курсують до столиці Росії систематично. Раніше, як відомо, переправленням грошей начебто займався саме Тарасій Борак – помічник митрополита Павла, і ця схема працює уже десятки років.

Тим не менше, хоча Тарасій Борак перейшов на роботу у Держприкордонслужбу, продовжує з’являтися у лаврі, хоча і не приймає участі у службах. 

Посада помічника керівника відділу з питань служби військового духовенства (капеланства) у Центрі профілактики корупційних ризиків та виховання доброчесності – може гарантувати лобіювання інтересів УПЦ МП у відомстві.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitte