Українці щодня проїдають понад 78 гривень, без урахування додаткових обідів в кафе та кави з колегами. Про це Gazeta.ua говорить економіст Олександр Охріменко. Мова йде про домашні обіди, сніданки та вечері.

Читайте також: Відтепер за фальсифікацію продуктів харчування штрафуватимуть

Щомісяця кожен українець проїдає 2340 гривень. Якщо сюди ще додати приблизну суму на обіди в кафе, посиденьки з друзями та кава у кафе, то вийде, що щоденний раціон українця складає 238 гривень, що доходить до 7 тисяч гривень щомісяця.

"Українці їдять доволі економно. Більшість не тратить на харчування і 78 гривень. Ця сума це швидше раціон міського жителя. В селі люди намагаються їсти домашні продукти та закрутки, тому її треба ділити навпіл. Але не відмовляють у ковбасах та споживають більше хліба, ніж міські жителі. Повноцінне харчування з обідами в кафе проходить не частіше ніж 5-7 разів на місяць"- каже експерт харчової промисловості Андрій Дерюгін.

При цьому українці їдять майже, як європейці.

"Раціон українців можна прирівняти до європейського меню. Поляки їдять ще менше риби, ніж ми. Менше на третину вони п'ють молока, їдять сирів і сметани – всього 12 кг/міс., цукру – 2 кг/міс., яєць – 12 шт./міс. і хліба – 6 кг/міс. Соняшникової олії ми їмо однаково, а ось щодо овочів і фруктів у наших сусідів – явна перевага. Поляк з'їдає на місяць більше 10 кг овочів і 5 кг фруктів, ягід і горіхів", - каже Олександр Охріменко.

За місяць кожен українець зїдає 20,3 кг – молока, молокопродуктів та масла, 4,3 кг – м'яса, м'ясопродуктів та сала,18 яєць,0,7 кг – риби і рибопродуктів,1,8 кг – олії та інших рослинних жирів 3,2 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,4 кг фруктів, ягід, горіхів, 5,5 кг – картоплі, 7,7 кг овочів і баштанних, 9,2 кг хліба і хлібних продуктів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter