Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик дав прогноз з приводу того, який вплив будуть мати в Раді нового скликання депутати проросійської орієнтації.

Читайте також: Стало відомо, якими будуть перші закони у ВР

З його точки зору, на даний момент "Слуга народу" не може скооперуватися з "Опозиційною платформою – За життя", передає "Главред".

Тому, на думку експерта, завданням №1 для "Слуги народу" і Зеленського в технологічному плані буде "торпедування партії ОПЗЖ, вибивання у неї з-під ніг її електоральної бази та порядку денного".

На думку Кулика, представникам президентської партії "Слуга народу" потрібно буде всіляко заважати нардепам від проросійськи налаштованих сил і не дати їм займати важливі парламентські посади.

"Так, буде здаватися, що партія "Слуга народу" привертає до себе певні гасла та ідеї ОПЗЖ. А це, безсумнівно, буде викликати критику з боку патріотичних сил та можливих союзників чи попутників "Слуги народу" в парламенті. Але це буде робитися для того, щоб торпедувати ОПЗЖ. А це потрібно хоча б тому, що "Опозиційна платформа" зможе претендувати на посаду віце-спікера. Це також важливо розуміти, що той же Медведчук може стати віце-спікером Верховної Ради як представник другої політичної сили по вазі. Також ОПЗЖ буде претендувати на низку комітетів та посад у комітетах. І тут завданням монопартійної більшості і її попутників або можливих союзників у парламенті буде домовитися між собою і не дозволити "Опоплатформі – За життя" отримати ці посади. Це стане запобіжником негативного впливу проросійських сил", – висловився він.

Читайте також: Хто може очолити МОЗ та як це вплине на медичну реформу

Крім того, Кулик вкрай позитивно оцінив ініціативу, нещодавно озвучену одним з новоспечених депутатів від "Слуги народу" Богданом Яременком щодо кримінальної відповідальності за самовільні переговори з РФ.

"Те, що ОПЗЖ буде максимально використати парламентську трибуну для критики, для просування своїх ідей та піару – це однозначно. Вже зараз я чую ініціативу Богдана Яременка про прийняття законопроекту, який унеможливить будь-який політичний туризм в країні-агресорці. Якщо такий закон буде прийнятий, я буду тільки аплодувати", − резюмував експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook