Британський музикант Елтон Джоннапередодні 30-го Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом написав листа українцям, у якому закликав кожного дізнатися про свій "статус" та надавати підтримку ВІЛ-позитивним людям.

Читайте також: Протягом доби в Україну не впустили понад 100 росіян

Лист співака опубліковали на сторінці Фонду Олени Пінчук, партнера СНІД-Фонду Елтона Джона:

"Дорогі українці!

У той час, як я пишу цього листа, 37 мільйонів людей в усьому світі живуть з ВІЛ. Тільки в минулому році 1,8 мільйона людей інфікувалися ВІЛ та 940 тисяч людей померли від СНІДу.

Це не повинно відбуватися.

Сучасні ліки не тільки дозволяють тим, хто живе з ВІЛ, мати повноцінне життя, але й унеможливлюють передачу вірусу іншим.

Проблема полягає в тому, що занадто багато людей все ще не усвідомлюють, що вони піддаються ризику, дуже бояться стигми або позбавлені можливості пройти тест на ВІЛ.

Саме тому ми підвищуємо обізнаність у містах по всьому світу, щоб боротися із соромом, пов'язаним з ВІЛ; сприяти безпечному, доступному тестуванню; а також допомагати людям з ВІЛ отримати необхідне лікування.

"Знай свій статус" – тема 30-го Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Чому? Тому що всі повинні розуміти ризики ВІЛ, та всі, хто потребує, повинні мати шанс на достойну допомогу та підтримку. Це можливо лише тоді, коли ми знаємо свій статус.

Я люблю Україну та знаю українців як гідних і добрих людей. Я вірю, що Київ та решта міст України можуть зробити тестування на ВІЛ нормальним явищем та зруйнувати стигму, яка все ще оточує вірус. Я вірю, що ми можемо охопити всіх людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, та тих, хто знаходиться у зоні ризику.

Давайте надамо їм допомогу, якої вони потребують, та впевнимося, що ніхто не залишився позаду, де б вони не жили та хто б вони не були. Zupinimo Snid Razom!!!

З великою любов'ю та вдячністю".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter