Предстоятель Православної церкви України, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній оголосив про можливі зміни у церковному календарі. Також він вважає, що людина, яка вперше переступає поріг храму, не повинна відчувати перепон щодо свого зовнішнього вигляду.

Читайте також: Епіфаній заступився за жінок, які приходять до храму без хустки

Епіфаній не виключає перенесення деяких свят у церковному календарі, йдеться на сайті "Укрінформу".

"Ми будемо поступово, тверезо, втілювати певні реформи в житті церкви. Це не буде відбуватися швидкими темпами. Але я вірю, що навіть у питанні календаря ми можемо приймати відповідні зміни. Але це поки що не на часі. Ми повинні проводити просвітницьку роботу, пояснювати, щоб український народ розумів, що календар – це не догма", – сказав предстоятель ПЦУ.

Також Епіфаній заявив, що перепони, наприклад, те, що жінкам обов’язково потрібно бути в хустці, інколи ставить старше покоління.

Ми повинні стати ближчими до людей. Звичайно, що ми шануємо ці традиції, ми не будемо їх порушувати. Але я стою на позиції того, щоб ми не робили перепон людям, які вперше переступають поріг храму. Ми повинні бути відкритими і прийняти людину в тому вигляді, в якому вона приходить, – сказав Епіфаній.

Читайте також: Епіфаній зустрівся з Вакарчуком: про що говорили

"Якщо людина прийде вперше, то вона потім прийде і вдруге, і втретє, і зрозуміє, що в такому вигляді недоречно відвідувати храм. Але якщо ми поставимо цю перепону на першому кроці, то людина ніколи вже не матиме бажання прийти до храму", – відповів предстоятель ПЦУ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook